Obvestilo o izvajanju izobraževanja na daljavo

Spoštovani starši,

prejšnji teden smo zaradi okužb z virusom Covid-19 izdali odločbo o začasni karanteni za tri oddelke na predmetni stopnji. Žal smo med vikendom pridobili informacije o novih okužbah in je trenutno okuženih že šest oddelkov naše šole.

Zato smo primorani razglasiti izvajanje izobraževanja na daljavo za vse učence od 6. do 9. razreda in za 4. b razredUčitelji so o tej odločitvi obveščeni in vam bodo poslali navodila o nadaljnjem delu. Praviloma bo izobraževanje na daljavo potekalo od jutri, 15. 3., do petka, 19. 3. 2021. Če bodo učenci zdravi, bomo v ponedeljek, 22. 3. 2021, ponovno izvajali pouk v šoli, v nasprotnem primeru pa bomo pouk na daljavo podaljšali. Izobraževanje na daljavo za predmetno stopnjo poteka po prilagojenem urniku, ki je objavljen na šolski spletni strani.

Učenci, ki so bili v tesnejših stikih z okuženimi sošolci, so v času pouka na daljavo tudi v karanteni in so dolžni upoštevati navodila o karanteni, ki jih je izdal NIJZ in se nahajajo na tej povezavi.

Praviloma so vsi sošolci okuženega učenca v visoko rizičnem kontaktu, če so bili skupaj pri pouku, čeprav so uporabljali maske in upoštevali higienske ukrepe. Za starše okuženih učencev pa izda navodila o karanteni praviloma zdravnik, ki obravnava okužbo pri otroku.

Če kdo od staršev potrebuje potrdilo o karanteni, ga lahko pridobi na tej povezavi:

Prosim vas, da spremljate zdravstveno stanje otrok in nas obveščate o morebitnih novih okužbah. Glede teh informacij smo v celoti odvisni od vas, zato je še posebej pomembno, da nas pravočasno obvestite o okužbi in o datumu pojava prvih znakov okužbe. Na podlagi teh dveh informacij se odločamo glede ukrepov v oddelkih, kjer se okužba pojavi.

Zahvaljujem se vam za obveščanje in aktivnosti v tem vikendu in vam želim čim manj zapletov zaradi uvedbe izobraževanja na daljavo. Upam, da bomo s tem ukrepom preprečili širjenje okužb in da bomo lahko po 22. marcu nadaljevali s poukom v šoli.

Lepo vas pozdravljam,

Marjan Gorup, ravnatelj

Prihajajoči dogodki
  1. Valeta

    15. 06. 2021
  2. Razdelitev spričeval

    24. 06. 2021