Uvrstitev učencev na državnem prvenstvu v šahu do 9 let

V nedeljo, 13. marca, je od doma po internetu potekalo Odprto posamezno državno prvenstvo v šahu do 9 let. Tekmovali so v dveh ločenih konkurencah: dečki in deklice. Igralo se je 9 kol v obeh konkurencah, v vsaki so lahko sodelovali otroci rojeni med leti 2013 in 2015. Vsak udeleženec je imel na razpolago 10 minut osnovnega časa, po vsaki potezi je dobil 5 sekund dodatka. Čeprav so se nekateri udeležili testnih tekmovanj po internetu kak dan prej (sicer s krajšim časom za igro), je to tekmovanje bilo kar naporno. Nič manj naporen ni bil sam postopek prijave in pridružitve skupini prvenstva, ker so se starši, za njihove otroke na prvem takem tekmovanju še kar lovili, a so vseeno vztrajali in vse uredili.

Deklice posamezno

V tej skupini je nastopilo 21 deklic, med njimi štiri z naše šole.

V absolutni konkurenci se je najbolje odrezala Isidora Antić, ki je s 4 točkami zasedla 13. mesto, v skupini osemletnic pa je bila peta.

Agata Rejec je s 3,5 točkami bila 16-ta, v skupini osemletnic pa šesta.

Ronja Grasselli je osvojila tri točke in 18. mesto, v razglasitvi osemletnic pa je bila sedma.

Iva Lara Klepec je z dvema točkama zasedla 19. mesto, med osemletnicami pa osmo.

Posamični izidi dveh najboljših učenk so šteli za ekipno uvrstitev šole. Agata in Isidora sta se ekipno uvrstili na zelo dobro četrto mesto med 12 slovenskimi šolami.

Dečki posamezno

Ta skupina je bila dokaj številčna, nastopilo je 60 dečkov. Med njimi je bil le en učenec z naše šole. Nekaj dobrih se na žalost ni odločilo za nastop.

Edini predstavnik šole, Timotej Gorenčič, je s tremi in pol točkami osvojil 48. mesto v absolutni konkurenci, v skupini osemletnikov pa je bil 16.

Za ekipno uvrstitev so šteli izidi treh najboljših učencev iste šole, tako da smo tukaj ostali brez omembe vredne uvrstitve med 32 šolami.

Vsi zaslužijo pohvale za borbenost in vztrajnost.

Pripravil mentor krožka Marjan Butala

Skip to content