33. otroški parlament

V petek, 17. 3. 2023, je bil na MOL-u izveden 33. mestni Otroški parlament.

Sledil je 33. regijski Otroški parlament v sredo, 29. 3. 2023, na OŠ Martina Krpana v Ljubljani. Tudi naša šola je imela izvoljeno predstavnico na regijskem OP.

Letošnji 33. otroški parlament se je zaključil na nacionalni ravni v torek, 11. 4. 2023, v Državnem zboru Slovenije.

Ljubljano je tako zastopalo 10 delegatov, ki so predstavljali osrednjeslovensko regijo. Delegati Nacionalnega otroškega parlamenta so bili izvoljeni na območnih parlamentih in glede na sodelovanje, ki so ga izkazali v zadnjih dveh parlamentih. Med njimi je bila tudi učenka naše OŠ Prežihovega Voranca Ana Vesić Đurić. Na spletni strani ZPMS je navedenih nekaj povezav do medijskih prispevkov.

Na tem mestu bi se želeli iz srca zahvaliti ANI VESIĆ ĐURIĆ iz 9. B razreda, da je spoštljivo in odgovorno predstavljala našo osnovno šolo, MOL in vse sovrstnike iz cele osrednjeslovenske regije. Naloga ni bila lahka, niti samoumevna, a jo je sprejela in opravila več kot odlično. HVALA!

Ker pa je Ana 9. razred in je ravno zaključila našo osnovno šolo, ji želimo tako uspešno pot tudi naprej v srednješolskem izobraževanju.

Hkrati želimo vsem devetošolcem naše šole, ki bodo to jesen postali dijaki, da bodo znali izkoristiti dragoceno znanje in izkušnje, ki so si jih pridobili pri nas.

Veliko uspeha ob prvem koraku na vaši poklicni poti!

Ker je bila glavna tema letošnjega 33. otroškega parlamenta in bo tudi tema 34. OP, torej še naslednje šolsko leto 2023/24, DUŠEVNO ZDRAVJE OTROK IN MLADIH, smo za zaključek izvedli projekt NOČ NA NAŠI ŠOLI.

Projekt je bil tako uspešen, da načrtujemo tudi v naslednjem šolskem letu 2023/24, ko bo 34. otroški parlament, izvedbo projekta Noč na naši šoli.

S to razliko, da bi naslednje šolsko leto dali možnost sodelovanja pri omenjenem projektu, ne samo udeležencem šolskega Otroškega parlamenta, temveč vsem učenkam in učencem naše šole od 3. do 9. razreda, ki si bodo to želeli. Ker predvidevamo, da bo zanimanje precejšnje, se jih bo izbralo s pomočjo žrebanja.

Letošnjo nepozabno izkušnjo želimo podeliti z vami in se zelo veselimo že naslednje!

Oglejte si video Noč na šoli 2023 (arnes.si)

Ob zaključku šolskega leta 2022/23 vsem učenkam in učencem OŠ Prežihovega Voranca parlamentarci z učiteljico mentorico želimo nepozabne in sploh čudovite poletne počitnice!

Skip to content