Varstvo osebnih podatkov

Osnovna šola Prežihovega Voranca deluje v skladu z veljavno zakonodajo – Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR). V maju 2018 so bile sprejete uskladitve, da še naprej zagotavljamo zakonsko določen nadzor nad vašimi osebnimi podatki. V nadaljevanju navajamo podrobnosti o namenu pridobljenih podatkov in kako se ti podatki uporabljajo ter kako lahko posamezniki uveljavljajo svoje pravice. V sklopu varovanja osebnih podatkov zagotavljamo pravico, da posameznik od upravljavca osebnih podatkov (Osnovna šola Prežihovega Voranca, Prežihova ulica 8, 1000 Ljubljana, mail: tajnistvo@voranc.si) kadarkoli zahteva dostop do naslednjih informacij.

Vrste osebnih podatkov, namen in pravna podlaga za obdelavo podatkov

Vrste osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali v spletnem obrazcu za povpraševanje, OŠ hrani za namen posredovanja podatkov glede storitev. Za posredovanje podatkov potrebujemo vaše ime in priimek, elektronski naslov in kontaktno telefonsko številko. Posredovanje teh podatkov je prostovoljno, kar pomeni, da vaše osebne podatke zbiramo le, če nam jih posredujete preko spletnega obrazca – s prostovoljnim klikom na ‘Pošlji’ vaše sporočilo postane dokument s pravno podlago za obdelavo podatkov. Po oddanem povpraševanju imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov – vpogled in njihovo prepisovanje. Zagotavljamo vam, da vaše osebne podatke, ki nam jih posredujete preko spletnega obrazca, hranimo in obdelujemo zgolj za namen posredovanja podoatkov. Naveden elektronski naslov se ne uporablja za pošiljanje promocijskih elektronskih sporočil. Osnovna šola Prežihovega Voranca osebne podatke varuje skladno z veljavno zakonodajo, osebni podatki so uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani, prav tako OŠ vaših osebnih podatkov ne posreduje tretjim osebam. Imate pa pravico do prenosljivosti podatkov (prejem podatkov v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ali posredovanje podatkov drugemu upravljavcu); kadarkoli lahko zahtevate popravek netočnih osebnih podatkov ali dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov; kadarkoli lahko zahtevate omejitve obdelave – če oporekate točnosti podatkov (za obdobje, ki upravljavcu osebnih podatkov omogoča preverbo točnosti osebnih podatkov); če je obdelava nezakonita in namesto izbrisa zahtevate omejitev uporabe podatkov; če upravljavec podatkov ne potrebuje več za potrebe obdelave, vi pa jih potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov; če vložite ugovor zoper obdelavo svojih podatkov na osnovi zakonitih interesov upravljavca, dokler se ne preveri zakonitost njihove obdelave.

Obdobje hrambe osebnih podatkov

Vaši osebni podatki, ki jih oddate preko spletnega obrazca za povpraševanje, se hranijo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani. V primeru podane zahteve po izbrisu osebnih podatkov ali po prenehanju potrebe po vodenju podatkov oz. po izpolnitvi namena, za katerega so bili podatki zbrani, se vaši osebni podatki nemudoma nepovratno in trajno izbrišejo iz naše evidence. Kadarkoli lahko zahtevate izbris vseh osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov (razen v primerih, ko bi jih Osnovna šola Prežihovega Voranca potrebovala za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov).

Uporabniki osebnih podatkov

Vaše podatke shranjujemo v obliki ponudbe v centralnem poslovnem programu. Računalniški sistemi, ki jih uporabljamo, so s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi zaščiteni proti nenamernemu in nezakonitemu dostopu, spreminjanju, razkritju ali razširjanju podatkov s strani nepooblaščenih oseb ter pred nenamerno ali nezakonito izgubo in uničenjem osebnih podatkov. V okviru zakonskih pristojnosti se osebni podatki razkrivajo osebam v OŠ, ki dostopajo do centralnega poslovnega programa zaradi namena izpolnitve vašega povpraševanja, ponudnikom poštnih storitev in ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme, s katerimi imamo sklenjeno pogodbo o sodelovanju. V nobenem primeru navedeni uporabniki vaših osebnih podatkov ne obdelujejo za lastne namene.
Zahteve glede uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko posameznik v pisni obliki naslovi na upravljavca osebnih podatkov – Osnovna šola Prežihovega Voranca, Prežihova ulica 8, 1000 Ljubljana ali na elektronski naslov tajnistvo@voranc.si. Za potrebe identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki si osnovna šola Prežihovega Voranca pridružuje pravico do zahteve dodatnih podatkov za identifikacijo, ukrepanje pa lahko zavrne zgolj v primeru, ko dokaže, da ne more zanesljivo identificirati posameznika, ki sproži postopek uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki. Osnovna šola Prežihovega Voranca se zavezuje, da bo vsak zahtevek obravnaval in nanj odgovoril v najkrajšem možnem času brez nepotrebnega odlašanja in v skladu z zakonskimi zahtevami ter vas obvestil o sprejetih ukrepih. Kadarkoli imate pravico, da vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov.
Zadnja sprememba: 24.5.2018

Politika spletnih piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko za lastne potrebe razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. V ta namen uporabljamo najbolj razširjeno orodje Google Analytics. Več o Google Analytics piškotkih si lahko preberete tukaj.

Spletna stran uporablja piškotke, ki vam zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo – da si zapomni vnesene podatke v spletne obrazce in vaše strinjanje z uporabo piškotkov. Teh podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov, ne bomo posredovali tretjim osebam.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo

Obvezni piškotki

Obvezni piškotki so nujni za premikanje po spletni strani in uporabo njenih možnosti, kot je dostop do varnih območij spletne strani. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti storitev.

Izvedbeni piškotki

Izvedbeni piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani in ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika, saj so vse zbrane informacije združene in anonimne. Ti piškotki se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja spletne strani. Z nadaljevanjem uporabe spletne strani po tem ko ste dobili obvestilo o piškotkih, se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov.

Funkcionalni piškotki

Funkcionalni piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane možnosti (jezik ali regijo, kjer se nahajate) in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Ti piškotki si lahko zapomnijo tudi spremembe velikosti črk in pisave ter drugih delov spletne strani, ki jih lahko prilagodite. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko anonimne in ne sledijo vašemu brskanju po drugih spletnih straneh.

Izbris piškotkov oz. sprememba nastavitev

Za spremembo nastavitev piškotkov pritisnite povezavo “Zasebnost & piškotki”.
Na spletni strani imate vedno možnost, da spletne piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko spremenite v nastavitvah tako, da računalnik piškotke zavrne ali pa da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani.
Za informacije o nastavitvah piškotkov kliknite na ime vašega brskalnika:

Skip to content