Posamezno prvenstvo ljubljanskih OŠ v šahu za starostne kategorije do 7, 8 in 9 let

V petek, 10. maja, je na OŠ n. h. Maksa Pečarja v Črnučah potekalo Posamezno prvenstvo ljubljanskih OŠ v šahu za starostne kategorije do 7, 8 in 9 let, ločeno po spolu. Udeležilo se ga je sedem učencev šole.

Najštevilčnejše zastopstvo smo imeli v skupini Dečki do 9 let. V tej skupini je nastopilo 16 tekmovalcev. Igrali so sedem kol po švicarskem sistemu, tempo igre je bil 13 minut začetnega časa s časovnim dodatkom 2 sekund na potezo. Brez posebnih težav je prepričljivo zmagal prvi favorit, naš učenec Pavle Despotović s 6,5 točkami. Drugo do četrto mesto si je s 5 točkami delil prav tako naš učenec Gal Intihar Dolinar, a je po dodatnem kriteriju zasedel šele četro mesto. Osmo do deseto mesto so si s tremi točkami razdelili Urban Prevc, Carlos Gabriel Gorše in Tristan Šorli.

V skupini Dečki do 8 let je med 16.timi tekmovalci nastopil le Oskar Smolnikar in s 3,5 točkami iz 7 iger zasedel 9. mesto.

V skupini Dečki do 7 let je prvič izven šole nastopil Tine Weitzer Janov in s tremi točkami iz 6 iger zasedel solidno 11. mesto.

Mentor šahovskega krožka Marjan Butala

Zadnje novice
Vse novice
Skip to content