PROVANSA – FRANCIJA

V torek 14. 5. 2019 smo se z izbirnimi predmeti (francoščina in novinarstvo) odpravili v Provanso – Francijo. Potovali smo približno 12 ur. Ko so prispeli v mesto Nimes, smo si tam ogledali grški tempelj rimskega časa, katedralo Notre-Dame in amfiteater Arene. Ko smo si to ogledali, smo se z avtobusom odpravili do akvadukta Pont du Gard.

Naslednji dan smo se odpravili do Avignona. Tam smo si ogledali papeško rezidenco in pa papeško palačo, kjer smo dobili tablice in smo igrali igro, kjer smo se premikali po celi palači. Potem smo si še ogledali mali most, kjer smo se tudi slikali.

Naslednji dan smo si ogledali mesto Aix-en-Provanse. V tem mestu smo si ogledali Site de libre, cerkev Sv. Odrešenika, fontano Place in mestno hišo. Obiskali smo tudi muzej sivke, kjer smo izvedeli veliko o lavandi in lavandinu – to sta dve različni vrsti sivke. Po muzeju sivke smo šli v parfumerijo, kjer smo izvedeli, kako naredijo parfume in iz katerih sestavin. Ogledali smo si tudi obalo Nice, kjer je bilo tako lepo. Ogledali smo si še rdečo preprogo v Cannesu in videli francoske zvezdnike.

Za zadnji dan smo se odpravili v Monako, kjer smo si ogledali celo mesto in se tudi odpravili v oceanografski muzej in videli nešteto rib številnih vrst.

Najbolj mi je bila všeč obala Cannesa, kjer so bile vsepovsod palme in ker je bilo tam morje. Pa tudi Monako mi je bil všeč zaradi mesta samega.

 

Sara Mehić, 7.a

Zadnje novice
Vse novice
Skip to content