28. latinski raziskovalni tabor

LINGUA LATINA LAETA XXVIII

Latinski tabor je potekal od 16. do 19. oktobra 2019. Učenci izbirnega predmeta Latinščina I, II in III so se na taboru seznanili z rimskimi ostalinami na Primorskem (Simonov zaliv, Piran, Claustra Alpium Iuliarum, Oglej).

V Piranu so obiskali muzej Mediadom Pyrhani, kjer so si ogledali tudi kratki animirani film o zgodovini mesta. Prav tako so spoznali delo arhivistov in si v živo ogledali primerke najstarejših pergamentov v mestnem arhivu.

Predelali so določeno snov iz učbenika, ki je vezana na tabor, ponavljali in utrjevali so slovnična pravila ter besedišče. Zvečer so sledile antične namizne igre, latinski activity in veliki nagradni kviz. Zelo so se zabavali pri uprizarjanju antičnih mitov, kjer so morali sodelovati v skupini in z minimalnimi pripomočki predstaviti določeno zgodbo. Uprizorili so naslednje mite: Mali in Veliki pes, Lira, Orion, Kasiopeja in Andromeda, Labod.

Tabor se je zaključil z vodenim ogledom Ogleja in obiskom arheološkega muzeja, kjer so samostojno reševali naloge v delovnem zvezku. V lapidariju so se seznanili z osnovami epigrafike in prevajali latinske napise.

Zadnje novice
Vse novice
Skip to content