Obisk Centra starejših Trnovo

V petek, 13. 12., smo se v okviru pogovornega krožka odpravili na obisk k stanovalcem Centra starejših Trnovo. Želeli smo jim polepšati en prazničen decembrski petek, zanimalo pa nas je tudi, kako tam preživljajo svoj čas.

Dekleta so v šoli izdelala voščilnice, fantje pa so prevzeli snemanje in kitarski nastop. Stanovalci so nas lepo sprejeli v svojem družabnem prostoru. Najprej smo vsi skupaj prisluhnili zvokom Ivanove in Nilove kitare, ki sta zaigrala skladbe zasedb Rolling Stones, Dire Straits in Bon Jovija. Dekleta so stanovalcem razdelila voščilnice in čokoladne bonbone, sledil pa je sproščen pogovor ob kavi in sladkarijah. Zanimalo jih je, kateri predmeti so všeč našim učencem in kaj bi radi počeli, ko odrastejo, mi pa smo jih vprašali o poklicu, ki so ga opravljali sami in kako potekajo njihovi dnevi v centru. Zanimivo je bilo poslušati njihove zgodbe.

Ob odhodu nam je ena od stanovalk rekla: »Lepo je bilo, še kdaj pridite. Rada se bom spominjala vašega obiska.«, kar nam je dalo vedeti, da je bil naš namen dosežen.

 

GALERIJA

Skip to content