Uspeh učencev na ekipnem prvenstvu ljubljanskih OŠ v šahu

Učenci naše šole so se udeležili Ekipnega prvenstva ljubljanskih OŠ v starostni kategoriji Dečki do 12 let in osvojili prvo mesto med dvanajstimi šolami. Tekmovanje je potekalo na OŠ Nove Jarše v petek, 7. februarja v popoldanskih urah. Tekmovali so 7 krogov po švicarskem sistemu s tempom igre 13 minut osnovnega časa in časovnim dodatkom dve sekundi na vsako potezo. Že od začetka so zmagovali, edini neodločen izid so naredili proti ekipi OŠ Janka Modra v četrtem krogu, ki je na koncu bila druga. Ustvarili so si zadostno zalogo točk, tako da so v zadnjem krogu z minimalno zmago prepričljivo obdržali prvo mesto. Njihov glavni konkurent OŠ Janka Modra, ki jim je ves čas dihala za ovratnik, kljub maksimalni zmagi v zadnjem krogu, se jim je le nekoliko približala.

Tretje uvrščena je bila OŠ Riharda Jakopiča. Prve tri šole so tokrat bile razred zase.

Uspeh posameznikov iz naše ekipe:

  • Na 1. deski je nastopil Filip Omlaič Klanjšček (5. raz.), ki se po enoletni šahovski pavzi spet vrača šahu. Bil je uspešen proti najmočnejšim nasprotnikom in dosegel pet točk iz šestih partij.
  • Na 2. deski je nastopil izkušeni Pavle Despotovič (4. raz.), ki je po smoli v prvi partiji igral zelo dobro in osvojil 5 točk iz sedem iger. V januarju je zmagal na posameznem prvenstvu ljubljanske regije v skupini Dečki do 10 let in se uvrstil na državno.
  • Na 3. deski je nastopil Urban Prevc (4. raz.), ki je kljub dvema porazoma naredil zelo dober rezultat – osvojil je štiri točke iz šestih partij
  • Na 4. deski je izredno uspešno nastopil Gal Intihar Dolinar (4. raz.), ki je odigral vseh 7 iger in vse zmagal. Skratka, bil je udarna deska ekipe!
  • Kot rezerva je nastopil Carlos Gabriel Gorše, ki pa ni dobil veliko možnosti za nastopanje, ker so ostali v ekipi igrali zelo dobro. Ko je dočakal priložnost je neogret prvo igro izgubil, v drugi pa ni izkoristil veliko premoč in je le remiziral.

Vsi zaslužijo pohvale za zavzeto igro in seveda čestitke za naslov ekipnih prvakov!

 

Mentor Krožka Marjan Butala

Zadnje novice
Vse novice