Uspeh učencev na ekipnem prvenstvu ljubljanskih OŠ v šahu

Učenci naše šole so se udeležili Ekipnega prvenstva ljubljanskih OŠ v starostni kategoriji Dečki do 12 let in osvojili prvo mesto med dvanajstimi šolami. Tekmovanje je potekalo na OŠ Nove Jarše v petek, 7. februarja v popoldanskih urah. Tekmovali so 7 krogov po švicarskem sistemu s tempom igre 13 minut osnovnega časa in časovnim dodatkom dve sekundi na vsako potezo. Že od začetka so zmagovali, edini neodločen izid so naredili proti ekipi OŠ Janka Modra v četrtem krogu, ki je na koncu bila druga. Ustvarili so si zadostno zalogo točk, tako da so v zadnjem krogu z minimalno zmago prepričljivo obdržali prvo mesto. Njihov glavni konkurent OŠ Janka Modra, ki jim je ves čas dihala za ovratnik, kljub maksimalni zmagi v zadnjem krogu, se jim je le nekoliko približala.

Tretje uvrščena je bila OŠ Riharda Jakopiča. Prve tri šole so tokrat bile razred zase.

Uspeh posameznikov iz naše ekipe:

  • Na 1. deski je nastopil Filip Omlaič Klanjšček (5. raz.), ki se po enoletni šahovski pavzi spet vrača šahu. Bil je uspešen proti najmočnejšim nasprotnikom in dosegel pet točk iz šestih partij.
  • Na 2. deski je nastopil izkušeni Pavle Despotovič (4. raz.), ki je po smoli v prvi partiji igral zelo dobro in osvojil 5 točk iz sedem iger. V januarju je zmagal na posameznem prvenstvu ljubljanske regije v skupini Dečki do 10 let in se uvrstil na državno.
  • Na 3. deski je nastopil Urban Prevc (4. raz.), ki je kljub dvema porazoma naredil zelo dober rezultat – osvojil je štiri točke iz šestih partij
  • Na 4. deski je izredno uspešno nastopil Gal Intihar Dolinar (4. raz.), ki je odigral vseh 7 iger in vse zmagal. Skratka, bil je udarna deska ekipe!
  • Kot rezerva je nastopil Carlos Gabriel Gorše, ki pa ni dobil veliko možnosti za nastopanje, ker so ostali v ekipi igrali zelo dobro. Ko je dočakal priložnost je neogret prvo igro izgubil, v drugi pa ni izkoristil veliko premoč in je le remiziral.

Vsi zaslužijo pohvale za zavzeto igro in seveda čestitke za naslov ekipnih prvakov!

 

Mentor Krožka Marjan Butala

Skip to content