Izvedba tradicionalnega slovenskega zajtrka

zajtrk

Na naši šoli smo izpeljali TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK IN DAN SLOVENSKE HRANE.

Učenci so se na razrednih urah pogovarjali in se z različnimi aktivnostmi izobraževali in ozaveščali o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, o sestavi zdravega krožnika, o lokalno pridelani in predelani hrani ter o kulturnem prehranjevanju. V krogu svojih sošolcev in prisotnih učiteljev so zaužili obrok, ki smo ga pripravili v šolski kuhinji.

Za živila so poskrbeli dobavitelji:

KMETIJA ERŽEN sirarnica Rožnik iz LJUBLJANE za sveže mleko in domače surovo maslo
ČEBELARSTVO VAJDA iz METLIKE za slasten in kakovosten med
VITA ACTIVUS iz PODVINA za dober domači kruh
Sadjarska kmetija Šilec Boštjan iz VITOMARCEV za sočna domača jabolka.

Učenci 1. in 2. razreda so izdelali plakate na temo Zdrava hrana in tradicionalni slovenski zajtrk

Skip to content