Novoletni bazar

Spoštovani starši,

zahvaljujemo se vam, da ste se v takem številu odzvali našemu vabilu na novoletni bazar. Z izdelki, ki smo vam jih ponujali, smo vam hoteli prikazati naše delo in ustvarjanje. Z vašimi prispevki pa bomo obnovili naš nabor igrač, marsikomu pomagali in nabavili kakšno opremo, ki bo povečala kvaliteto našega dela.

Sprehod po šoli mimo številnih stojnic vam je po dolgem času omogočal začutiti delček utripa in življenja na naši šoli.

Pričakovanje bazarja v zadnji dneh je bilo čisto na vrhuncu. Kdo bo prodajal? Kaj bomo lahko kupili? Se da kaj rezervirati? To so le nekatera izmed vprašanj, ki so se zadnje dni slišala po razredih.

Čudovit in omamen vonj se je zadnji teden vil po hodnikih in se zalezel prav v vsak kotiček šole. Ne, ni šlo za neke božične vonjave, ki jih pričaramo s pomočjo dišečih svečk in eteričnih vonj. Pečeni piškoti – mimogrede naj omenim, da smo jih spekli malo več kot 16 kg – so bili krivci za prijetno atmosfero. Ko je prvič zadišalo, smo vedeli, da so priprave v polnem teku. Skrbno in z ljubeznijo smo pripravljali tako izdelke kot kratko prireditev.

Kadar pa so škratki na delu, je žur na terenu. Vsi bi radi vse pokazali in vsi bi radi vse videli. Prepolna dvorana pa je kar pokala po šivih. Malce nejevolje je obviselo v zraku, a tako kot v življenju na sploh, ne gre vedno samo po ravni cesti, tako tudi mi naletimo na kako oviro, na kakšno zaporo.

Kljub temu pa ste lahko videli, slišali, skoraj otipali veselje otrok, ki so vam ponujali izdelke. Vsakič, ko sem se sprehodila mimo kakšne stojnice, so mi z veseljem razlagali, koliko so že prodali in kako polna je škatla s prispevki.

Vaš doprinos je za nas neprecenljiv. Vsakega prispevka posebej smo veseli, predvsem pa smo bili veseli snidenja z vami.

Še enkrat iz srca hvala.         

Zapisala: mag. Andreja Troppan

Skip to content