Naravoslovni tabor za učence 3. razreda (1. dan)

S potrpežljivostjo smo se okoli 10 ure srečno pripeljali do Mladinskega zdravilišča Rakitna. Po malici smo zasedli svoje sobe, razpakirali in si ogledali naše nadstropje, kjer bomo do petka domovali. Zatem smo odšli ven pred zdravilišče. Tukaj je mali raj za naše nadobudneže. Igrala na eni strani, igrali na drugi strani, košarkaško igrisce, nogometno igrisce, plezalna stena, živali (koze, konje,…) in nenazadnje zares prava hiška Muce Copatarice. Torej copate bomo imeli venomer v ravni vrsti. 🙂

Po slastnem kosilu – naj ponazorim z besedami vaših otrok: “u, to pa je življenje!” , smo se polni energije podali na gozdno učno pot. Da je bilo kosilo polnovredno in ne samo okusno, se je izkazalo s triurno hoje po travnikih in gozdu. Politank za malico ne bomo omenjali, ker so prehitro izginile. Vreme je bilo presenetljivo krasno. In če ste slučajno pomislili, da smo po dolgem pohodu bili utrujeni, ste se zmotili. Večina je imela po malici še željo po plezanju po umetni steni. Izkušnja je bila za vse vznemirljiva in pogumna. Zvonček na vrhu pa je večkrat zacingljal.

Zatem je sledila večerja. Otroci so hodili po repete za stavo. Lačni zagotovo ne bomo. Po tako razburljivem dnevu smo si zagotovo zaslužili ogled risanke.

Ker pa je napoved vremena milo rečeno nepredvidljiva, smo to jasno noč najbolj vzdržljivi še izkoristili in si jo popestrili s pravim nočnim pohodom. Z lučkami seveda. Pričakujemo trden spanec, ki bo ovit v sanje o mnogih novih izkušnjah današnjega dne.

Skip to content