Vseslovenski dan habitata 2023

Vsak prvi ponedeljek v mesecu oktobru obeležujemo Svetovni dan habitata. Praznujemo ga že od leta 1985. Namen je, da nas opozarja, da imamo vsi odgovornost pri oblikovanju prihodnosti in kakovosti življenja v naših mestih, naseljih in bivališčih v njih. 

Tudi v letošnjem šolskem letu smo se odločili, da sodelujemo na njihovem arhitekturnem natečaju, ki je potekal med 2. in 6. oktobrom 2023. Tema letošnjega natečaja je bila Trg: prostor dogajanja. 

Glavne nagrade v kategoriji izdelkov učencev 1. triade OŠ sicer nismo prejeli, prejeli pa smo posebna priznanja. V petek, dne 23. 11. 2023, smo bili vabljeni na podelitev v Cankarjev dom. V predverju nas je pričakala vodička Kaja in nas popeljala po Cankarjevem domu. Ogledali smo si največjo Gallusovo dvorano, se sprehodili po hodnikih, spoznali nekaj zgodovinskih zanimivostih o CD, se slikali v ogledalih, najbolj pa nas je navdušil zvok velikanskih orgel. Po ogledu je sledila podelitev priznanj. Priznanja nam je podelila častna pokroviteljica, predsednica države dr. Nataša Pirc Musar. Na prireditvi sta nastopila tudi učenca naše šole, Mirjam na violini in Luka na saksofonu.

Fotografija: Lara Bogataj, Center Arhitekture Slovenije in Jasna Kopač, OŠ Prežihovega Voranca

Zadnje novice
Vse novice
Skip to content