Sporočilo Rdečega križa

Spoštovani starši,

trenutno obdobje je obdobje velikih sprememb. Političnih, družbenih, nenazadnje pa tudi osebnih, družinskih. Vsak od nas v zvezi s temi spremembami doživlja kakšno stisko, nekateri jih razrešujejo z bližnjimi, drugi sami. Včasih nam pa pri razreševanju lahko pride prav tudi pomoč tretje osebe, ki v situacijo ni osebno vpletena.

Iz Rdečega križa nam sporočajo:

»Spoštovani učiteljice in učitelji, svetovalne delavke in delavci, vzgojitelji in vzgojiteljice! Pošiljamo vam obvestilo o posebni telefonski številki, na katero lahko pokličejo starši, otroci in mladostniki, ki se v soočanju z novo situacijo srečujejo z neprijetnimi občutki negotovosti, zaskrbljenosti, naveličanosti in tudi jeze. S strokovnjaki se lahko posvetujejo in se razbremenijo ter dobijo kakšen uporaben nasvet tudi na praktična vprašanja vsakdanjega življenja v izolaciji. Mnogi namreč potrebujejo pomoč in ne vedo, kje jo lahko dobijo. Sočasno vas vabimo, da nas obvestite o morebitnih izzivih s katerimi se soočate in za katere menite, da bi kot organizacija lahko pomagali. Zavedamo se, da se marsikateri otrok ali družina v trenutnih razmerah ne znajde najbolje, saj jim manjka veščin, znanja ali tehnološke opreme, da bi otroke lahko ustrezno podprli pri delu od doma. Za dodatne informacije smo z veseljem dosegljivi.«

V primeru, da se trenutno soočate s kakšno težjo situacijo, nam pišite na psiholog@voranc.si, poklicali vas bomo in se dogovorili, kako naprej. Včasih je potrebne le malo pomoči, da se razreši kakšna stiska. Skupaj je to lažje.

Sara Marn,

šolska psihologinja

Skip to content