Sporočilo Rdečega križa

Spoštovani starši,

trenutno obdobje je obdobje velikih sprememb. Političnih, družbenih, nenazadnje pa tudi osebnih, družinskih. Vsak od nas v zvezi s temi spremembami doživlja kakšno stisko, nekateri jih razrešujejo z bližnjimi, drugi sami. Včasih nam pa pri razreševanju lahko pride prav tudi pomoč tretje osebe, ki v situacijo ni osebno vpletena.

Iz Rdečega križa nam sporočajo:

»Spoštovani učiteljice in učitelji, svetovalne delavke in delavci, vzgojitelji in vzgojiteljice! Pošiljamo vam obvestilo o posebni telefonski številki, na katero lahko pokličejo starši, otroci in mladostniki, ki se v soočanju z novo situacijo srečujejo z neprijetnimi občutki negotovosti, zaskrbljenosti, naveličanosti in tudi jeze. S strokovnjaki se lahko posvetujejo in se razbremenijo ter dobijo kakšen uporaben nasvet tudi na praktična vprašanja vsakdanjega življenja v izolaciji. Mnogi namreč potrebujejo pomoč in ne vedo, kje jo lahko dobijo. Sočasno vas vabimo, da nas obvestite o morebitnih izzivih s katerimi se soočate in za katere menite, da bi kot organizacija lahko pomagali. Zavedamo se, da se marsikateri otrok ali družina v trenutnih razmerah ne znajde najbolje, saj jim manjka veščin, znanja ali tehnološke opreme, da bi otroke lahko ustrezno podprli pri delu od doma. Za dodatne informacije smo z veseljem dosegljivi.«

V primeru, da se trenutno soočate s kakšno težjo situacijo, nam pišite na psiholog@voranc.si, poklicali vas bomo in se dogovorili, kako naprej. Včasih je potrebne le malo pomoči, da se razreši kakšna stiska. Skupaj je to lažje.

Sara Marn,

šolska psihologinja

Zadnje novice
Vse novice
Skip to content